Skip navigation
עשו לנו שיתוף (share) ב-

לה בוקה באוכל משובח

מסעדת לה בוקה ( LA BOCA) הירושלמית היא מוסד קולינרי איכותי וידוע שם בירושלים  המסעדה שנוסדה לפני 13 שנה על ידי השף הבכיר גיא קמחי שוכנת ברחוב שלומציון בירושלים  רחוב שקט במרכז העיר  היא שוכנת במקום שלוש שנים ולפני כן שכנה במושבה הגרמנית בירושלים

מאת: ראובן שבת |

מסעדת לה בוקה ( LA BOCA) הירושלמית היא מוסד קולינרי איכותי וידוע שם בירושלים. המסעדה, שנוסדה לפני 13 שנה על ידי השף הבכיר גיא קמחי, שוכנת ברחוב שלומציון בירושלים. רחוב שקט במרכז העיר. היא שוכנת במקום שלוש שנים ולפני כן שכנה במושבה הגרמנית בירושלים.

לתמונות לחץ כאן:

את קירות המסעדה מעטרים ציוריים ואיורים יפפיים המכניסים את המבקר מהר מאוד לאווירה הדרום אמריקאית מלאת החיים והתוססת.

כך גם הטעמים המשובחים מאוד של מאכליה. מאכלי בשר, עסיסיים, נימוחים בפה, עם תוספות מעולות ביותר וקינוחים חלומיים במראם וטעמם. כל זאת בהגשה אסתטית מאוד.

הקונספט של המסעדה הוא של מסעדה לטינית כשרה, שהתפריט שלה מבוסס על מטעמיו המגוונים של המטבח הדרום אמריקאי על הארצות השונות שיש ביבשת. עם נגיעה בולטת מאוד למטבח הים תיכוני. שילוב מעניין ומקורי זה נותן חווית טעימות ערבות לחיך ובלתי נשכחות ללקוחות המסעדה ובאיה.

גיא קמחי, הבעלים והשף, הוא בעל תואר שף ממכללת הדסה. עיקר ההתמחות שלו היא בתחום הבשרים. הוא  עבד לפני הקמת המסעדה במסעדת רפאל, הידועה מתל אביב ובמלון דן היוקרתי.

גיא, מתגורר עם משפחתו בירושלים, והוא נצר למשפחת קמחי הידועה כאחת ממשפחות הסט"ים הותיקות בירושלים. הוא שהה בדרום אמריקה ולמד שם על בוריו את ייחודו וטעמיו של המטבח הדרום אמריקאי לגווניו.

גיא:" משמעות השם לה בוקה מבוסס על שמו של רובע ידוע  בבואנוס איירס הנמצא סמוך לנהר ריו לה פלטה. רובע שהוא גם המוקד של קבוצת הכדורגל הידועה בוקה ג'וניורס. ומתאפיין במועדוני טנגו שכונתיים ובבתים צבעוניים. במסעדה יש שתי קומות. הראשונה היא קומת מסעדה לאירוח שוטף. יום יומי. הקומה השניה מיועדת לאירועים, ויש בה גם חדר אירוע נפרד וסגור. האירועים הם גם לאנשים פרטיים וגם לחברות, ארגונים, גופים ציבוריים שמרבים להגיע לכאן."

מה הקווים המנחים שלך לגבי המסעדה?

"הלקוח הוא בראש וראשונה. שהוא יחוש שיש כאן שילוב הכי מתאים לו מבחינת אוכל, רמת שירות ואווירה. בשעות הערב יש כאן מוזיקה לטינית, דרום אמריקאת. קוקטליים מיוחדים במינם. וכמובן מנות משובחות ביותר שיערבו לחיכו. את חומרי הגלם אני בוחר בקפידה מרובה. בשר טרי ומשובח. וכך גם כמובן שאר החומרים".

מה הם מנות הדגל של לה בוקה?

" הראשונה-סביצ'ה, המבוססת על דג טרי ( טונה או סולמון), עם טעמים של חריפות מעודנת המוגשים בתוספת נתחי אבוקדו טרי ונענע, עם לימון וכוסברה. זוהי מנה ראשונה קלאסית המתאימה  לטעם הים תיכוני, הישראלי.

השניה-אנצ'לדה- טורטיה ממולאת בירקות ועוף ומצופה בפירורי לחם מטוגנים ברוטב קוקוס וחמאת בוטנים. גם מתאימה כמנה ראשונה.

השלישית- לימטו בולביאנה( פילה בקר קטן בנוסח בוליבאני) מנה דרום אמריקאית קלאסית עם שדרוג ים תיכוני, הכוללת רוטב יין, חומוס, בצל, פטריות, טימין. זוהי מנה עיקרית.

הרביעית-צ'ורנס, שזוהי מנת קינוח העשויה ממקלוני בצק מטוגנים על בסיס סוכר וקינמון. מוגשת בליווי מחית חלבה ושוקולד נוגט וכדור גלידת וניל.

לכל התפריט שלנו מתלווים קוקטליים מיוחדים וגם יינות צ'ילאיינים וארגנטינאים."

שותפו של גיא הוא יניב יצחק. העוסק בתחום השיווק, הארגון וניהול מערך יחסי הציבור של המסעדה. יניב מבסס את עבודתו על הידע הרב והנסיון המקצועי שלו כמאמן עסקי אישי בתחומים שונים.

יניב:" המסעדה לה בוקה, היא מסעדה בעלת שם בירושלים ומחוצה לה. אנשים אוהבים להגיע לכאן בגלל טעמי האוכל, האווירה, רמת השירות הגבוהה. אלו מהווים פרמטר חשוב כאחד להצלחתו כמסעדה מובילה בירושלים ובכלל. בקרוב מאוד אנחנו הולכים לפתח את הליין כאן לכיוון של הגשת ארוחות בוקר לטינית אבל עם טעמים מוכרים לישראלים: טחינה טובה, סלמון מעושן איכותי ועוד.בנוסף, בתוכנית זה לפתוח את הבאר של המסעדה בשעות הלילה הקטנות, לטפאס ומשקאות."