Skip navigation
עשו לנו שיתוף (share) ב-

פסטה, פיצה, גלידה

כמו פעם, גם היום אפשר ליהנות ממנות פסטה, פיצה וקינוח גלידה. כיום, לא כמו פעם, המנות מציגות טרנדים משתנים, וריאנטים מתוחכמים, איכות וחדשנות. השורות הבאות מציעות שלוש אפשרויות ליהנות מהמנות המסורתיות בסגנון עדכני

מאת: רוני נאור-חפרי |

כמו פעם, גם היום אפשר ליהנות ממנות פסטה, פיצה וקינוח גלידה. כיום, לא כמו פעם, המנות מציגות טרנדים משתנים, וריאנטים מתוחכמים, איכות וחדשנות. השורות הבאות מציעות שלוש אפשרויות ליהנות מהמנות המסורתיות בסגנון עדכני.

פסטה דור 4.5: ללא גלוטן
ברשת גומבה, מסעדת ה'פסט קז'ואל' האיטלקית, פיתחו לאחרונה שתי מנות פסטה ללא גלוטן: מנה אחת ברוטב עגבניות והשניה ברוטב שמנת ופטריות.

מסעדה איטלקית

ברשת אמנם לא נוטים לשלב מנות חדשות ולשנות את התפריט. אך לאור פניות רבות שנתקבלו מקרב לקוחות, החליטו להציע מענה לביקוש למנות נטולות גלוטן, עם פסטה שעשויה מקמח תירס.

אם הגעתם לסעוד במקום כדאי לנסות גם את אחת מהמנות המיוחדות, ארטישוק צרוב עם פרמזן (18 שקל) או קריספי פולנטה מקמח תירס איטלקי (18 שקל).

גומבה.לזרוב 23 אזוה"ת, ראשל"צ, 03-7743330 | לשם 11 פ"ת, 03-6236411.

לא לבעלי לב חלש: פיצה צ'יזי קראסט חלפיניו
הפיצה הכי חריפה של רשת מסעדות פיצה האט מגיעה לישראל ואוהבי החריף יכולים להתכונן בהתאם. הרשת משיקה פיצה חדשה ממשפחת הפיצות המיוחדות: צ'יזי קראסט חלפיניו במחיר 79.9. שקל.

פיצה באילת זה רק טונינו פיצה!

מדובר בפיצת הצ'יזי קראסט המפורסמת של הרשת בתוספת רוטב סרירצ'ה ופלפל חלפיניו, שמתשלב עם גבינת המוצרלה בקצוות.

פיצריות

הפיצה מוצעת בשתי דרגות חריפות: פלפל חלפיניו ירוק לפיצה חריפה או פלפל חלפיניו אדום לפיצה חריפה מאוד. חובבי הטעם הפיקנטי יהנו מצ'יזי קראסט חלפיניו ירוק בעוד שמיטיבי הלכת, אלו שבאמת מכורים לחריף, יהנו מצ'יזי קראסט חלפיניו אדום.

בית לאמנות הגלידה
בני הזוג סיסי ומרקו, בעלי הגלידרייה האיטלקית ארטה (Arte), מחזירים מוקדם מהצפוי את טעמי הגרניטה הסיציליאנית המסורתית ומשיקים בימים אלה טעמי גורמה חדשים.

הגלידריה פועלת כבית לאומנות ולגלידה אמתית, שמיוצרת בתהליך טבעי, כאומנות איטלקית עתיקה ומפוארת. לקראת העונה החמה המתקרבת מציעים בגלידריה טעמי גרניטה מסורתיים, כגון לימון, שקדים, תותים, שוקולד ועוד. לצד הטעמים המסורתיים ניתן להתענג גם על טעמי גרניטה חדשים, בהם קמפרי ובליני (אפרסק ויין לבן).

בשנת 2013 ביקרו סיסי ומרקו באוליברי, שבסיציליה, כדי ללמוד את סודות ייצור הגרניטה הסיציליאנית המסורתית מהמקומיים, ששומרים על סודות המסורת מאז שנת 1400 בקירוב. הם למדו שבעבר יצרו גרניטה בחורף משלג אמתי, מיץ פירות וסוכר שעורבבו לתוך שלג בקערות שמוקפות אף הן בשלג ולאחר ייצורן נשמרו עד לעונת האביב בסליקים מתחת לאדמה. כיום הגרניטה מוצעת כמשקה מצנן לימים חמים.

השנה החליטו בעלי הגלידריה בארץ להתחיל את הייצור מוקדם מהצפוי ומשיקים טעמים חדשים שניתן לטעום כבר עכשיו. ייצור הגרניטה מתחיל בשלב הפקת המיץ מחומרי הגלם הטבעיים, כגון פירות, קפה, שוקולד וכדומה. את החומרים הופכים לעיסה אחידה, עם סוכר פרוקטוז, מים וקירור הדרגתי, עד לקבלת מרקם שלגי באמצעות מכונה.

גלידריה

על תהליך הפקת המיץ, כמויות הסוכר והמים, הטמפרטורות והמהירות להפקת השלג של הגרניטה, כמובן שומרים בני הזוג בסוד כמוס. מרבית משקאות הגרניטה (כמו גם טעמי גלידה רבים) טבעוניים.

Aret. מדרחוב נחלת בנימין, תל אביב.