Skip navigation
עשו לנו שיתוף (share) ב-

כך אוכלים הבוקרים

לאחרונה השיקו במסעדת הבשרים, הבוקרים, תפריט חורף מחמם עם מנות שהרכיב השף החדש, יפתח צפריר

מאת: רוני נאור-חפרי |

לאחרונה השיקו במסעדת הבשרים, הבוקרים, תפריט חורף חדש, עם מנות שיחממו בימים הקרים. לטובת מי שעדיין לא ביקרו במסעדה ולא מכירים, נספר שבמקום מתמחים בהכנת בשרים משובחים, מעדרי הבקר הגדלים ברמת הגולן.

מסעדות

המסעדה, הממוקמת בקיבוץ מרום גולן בגובה 1,000 מטר מעל פני הים, החלה דרכה כקרון רכבת ישן. הקרון שימש לבוקרים לסעודות בשר בקר טרי ומקום מפגש לגברים, לאחר יום עבודה מתיש בשטחי המרעה הרחבים בגולן. עם הזמן הגיעו עוד ועוד בוקרים ואורחים מכל האזור.

בשלב מסוים הועסק במקום גריל מן והמתחם מסעדת בשריםהורחב למסעדה נעימה ופופלרית, שפועלת בניהולו של אריק גולנדסקי, חבר הקיבוץ, התמחה בתחום המזון בבוסטון ופרובידנס, שברוד אילנד.לאחרונה המסעדה שופצה, שודרגה ועוצבה מחדש, תוך שמירה על אווירת הבוקרים המייחדת את המקום.

בימים אלה מציעים, כאמור, במקום תפריט בשרי כשר ומגוון לצד יינות משובחים ובירות מקומיות. את המנות בתפריט החורף הרכיב השף החדש של המסעדה, יפתח צפריר. בין המנות החדשות אפשר למצוא מבחר קדרות בשר, בשרים מעושנים, מרקים מגוונים, מנות בשריות עם תוספות חמות, מנות צמחוניות ועוד.

אטרקציות בדרום הארץ

בין המנות החדשות, גם מנת קרפצ'יו סינטה, עם פרוסות סינטה דקיקות, נגיעות שמן זית ובלסמי מצומצם, מלח ים אטלנטי וצ'אטני תפוחי עץ; מנת טלה וולינגטון, עם נתחי טלה צלויים, בצל ופטריות מוקפצות במעטפת בצק פלונדר.

עוד בין המנות החדשות גם מנת סביצ'ה בוקרים, המוגשת עם דג ים טרי, ירקות קלויים, אבוקדו, שמן זית, מיץ לימון, צ'ילי ומלח אטלנטי. כמו כן, אפשר להתחמם עם מבחר קדרות בבישול איטי: קדרת עגל חלב, קדרת לחי עגל, קדרת בקר טחון ועוד.
מסעדות | מסעדה
אוהבי הבשרים יתענגו מסטייק האנטרקוט, שמוגש כנתח עסיסי עם מלח ים אטלנטי, מח עצם רוטב פלפלת ורוטב חרדל; מצלע עגל חלב עם מלח ים אטלנטי, מח עצם, רוטב פלפלת ורוטב חרדל; ממנת אסאדו, המוגשת עם ספייריבס בקר בצליה איטית, מלח ים אטלנטי בליווי רוטב צ'ימיצ'ורי; משוק אווז מעושן על שבבי עץ דובדבן, ברוטב צ'אטני חריף מתוק; מנקניקיות צ'וריסוס בעישון עדין; או מכל מנת בשר אחרת בתפריט.

הצמחוניים יכולים לבחור בין מגוון מנות, כגון קציצות דלעת וקשיו בקרם קוקוס על מצע אורז; מנת ניוקי פרימוורה, בליווי ירקות קלויים בשמן זית; מנות קיש או מנות דגים.

לקטנטנים מוצעות ארוחות ילדים הכוללות מנה עיקרית לבחירה, כגון שניצל ביתי, חזה עוף בגריל, המבורגר תוצרת בית, פרגיות ברביקיו ועוד; בתוספת צ'יפס וירקות טריים ושתיה קלה.

בפרק הקינוח אפשר למצוא פאי התפוחים שמכינה תקווה, מתפוחים הגדלים במטעי הקיבוץ; פונדנט שוקולד; קראנץ' פרלינה עםמוס שוקולד ואגוזים; קרמבל תפוחים ועוד.

בשישי בערב מציעים במסעדת הבוקרים בופה במתכונת שבת, עם תבשילי בשר וקדירות בחימום איטי על פלטות.

מסעדה

המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות והמועצה הדתית רמת-הגולן ברשות הרב ישי סמואל.

מסעדת הבוקרים | 04-6960206.