Skip navigation
עשו לנו שיתוף (share) ב-

אז איפה אתם בחג (המולד)?

במסעדת דנטה, שבעיר נצרת, מציעים להצטרף לארוחת חג המולד שתלווה בחגיגות פתיחת המבנה המשופץ של המסעדה

מאת: רוני נאור-חפרי |

במסעדת דנטה, שבעיר נצרת, חוגגים השנה את חג המולד יחד עם חגיגות פתיחת המבנה המשופץ של המסעדה (יש גם סדנה וסיור חווייתי).

בימים בהם השילוב של תיירות וקולינריה כבר אינו מיוחד או יוצא דופן, אפשר למצוא בארץ מסעדות רבות שמציעות את האמור. עם זאת, אין הרבה מסעדות שמציעות את השילוב האמור באווירת חג המולד.

המעוניינים להרגיש את אווירת חד המולד השנה לא ידרשו להרחיק יותר מדי. 
במרחק שעת נסיעה מתל אביב, בעיר נצרת, חוגגים באווירת החג המיוחדת, העוטפת את העיר בשלל צבעים, אורות וניחוחות המאכלים.

הרחובות יקושטו לכבוד החג של החגים, חג המולד: דגלים, נורות צבעוניות, דמויות סנטה קלאוס ופעמונים המצלצלים מראשי מגדלי הכנסיות. החנויות יצבעו בצבעי ירוק אדום, עם שלל עצי האשוח, דמוי פתיתי השלג הלבן ובגדי האדום הזוהר; העיר נצרת מציעה אווירת חג כמו בחוץ לארץ.

בדנטה מציעים, כאמור, השנה חגיגה כפולה עם פתיחת המבנה המשופץ של המסעדה. המתחם החדש, בבעלות ג'ורג' שוקחה, ממוקם באזור המעיין מול הכנסייה האורתודוקסית. במקום אפשר ליהנות ממנות אותנטיות, אך חדשניות של המטבח המסורתי והאירופאי.

לאורך חודש דצמבר, מזמינה המסעדה לחגיגה קולינרית, בניצוחו של שף המסעדה, אליאס מטר. התפריט הייחודי והחגיגי רווי טעמים וניחוחות, באווירת החג.

הארוחה המיוחדת כוללת תפריט עשיר, עם מנות מיוחדות לכבוד החג, כגון חציל בלדי בטחינה ירוקה חציל חלבי; חציל ממולא בשר מבושל ביוגורט עזים; שישברק ממולא בשר כבש ברוטב יוגורט עזים ונענע יבשה; גלילת לבנת עזים במילוי פיסטוקים בעיטור שמן חריף ודבש בתוספת טוסטונים; אנטרקוט עגל; חזה אווז ברוטב פירות יער בתוספת פירה; צלעות כבש על מצע פריקה וחומוס מתובל ברוטב סילאן; גלילת עוף במילוי בשר כבש וצנוברים בתוספת מלוחייה ברוטב לימון ושום; בצק פילו במילוי חלווה ברוטב תפוז וגלידת סורבה ביתית; כנאפה ביתית במילוי גבינת עזים תוצרת הבית בניחוח נצרתי ועוד. התפריט כולל שתיה קלה וחמה בסוף הארוחה.

בנוסף, במהלך חודש דצמבר, ניתן להשתתף, כאמור, בסדנאות אוכל מסורתי וחגיגי עם שף מטר ובסיור קולינרי-היסטורי במהלכו רקע על ההיסטוריה של העיר נצרת, מנהגי המקום והחגים. אחרי הסיור נהנים  מארוחה במסעדה, המשלימה את החוויה הקולינרית-תיירותית- היסטורית בנצרת של ישן מול חדש.

מחיר הסיור המודרך והארוחה הוא 220 שקל לאדם. מחיר סדנת אוכל מסורתית וטעימות הוא 150 שקל לאדם. יש להזמין מקומות מראש.                         

דנטה | 077-7871556.

[צילום תחתון: איאב חוסרי]